Muži skončili po strelnom poranení hlavy v Univerzitnej nemocnici

26.04.2011 Kežmarok

Košice/Spišská Nová Ves/Kežmarok 26. apríla (TASR) - Vrtuľníková záchranná zdravotná služba AIR-TRANSPORT EUROPE (VZZS ATE) z Košíc a zo základne v Poprade dnes letela na pomoc dvom mužom, ktorí utrpeli strelné poranenia hlavy v okresoch Spišská Nová Ves a Kežmarok. Pacientov transportovali do Univerzitnej nemocnice v Košiciach.
V okrese Spišská Nová Ves potreboval pomoc 72-ročný muž, ktorý sa postrelil jatočnou pištoľou do hlavy. \"Po ošetrení a stabilizácii vitálnych funkcií posádka transportovala pacienta do Univerzitnej nemocnice v Košiciach,\" informovala hovorkyňa VZZS Sylvia Galajda.
Dodala, že strelné poranenie hlavy jatočnou pištoľou utrpel aj muž z okresu Kežmarok. Vrtuľník VZZS ATE ho priamo z Centrálneho príjmu popradskej nemocnice previezol takisto do Univerzitnej nemocnice v Košiciach.
Hovorkyňa Univerzitnej nemocnici L. Pasteura Košice Jaroslava Oravcová pre TASR uviedla, že 53-ročný muž z kežmarského okresu utrpel závažné život ohrozujúce zranenie a ešte dnes podvečer by mal podstúpiť neurochirurgický operačný zákrok.
\"Stav 72-ročného muža so strelným poranením hlavy, ktorý bol pri vedomí sa postupne zhoršoval. Po potrebných vyšetreniach bol hospitalizovaný na Neurochirurgickej klinike, kde by mal taktiež absolvovať v neskorších večerných hodinách nevyhnutnú operáciu,\" dodala Oravcová. 
 

Vyberte región